Hall Audio 2X8W – en brugertest

Har du et stereo-anlæg? Du ved, sådan et klassisk et med forstærker, pladespiller, CD-afspiller, radio, højttalere – sådan et der står og troner med sine knapper på en hylde, eller måske ligefrem et stereo-møbel? Eller har du taget din musik-lytning m.m. med dig ind i det 21. århundrede og fundet en digital løsning – sætter du din smartphone i en dims, eller putter du et kabel i den, streamer du lyd fra din laptop?
Musik er blevet digital. Den digitale musik-verden er fantastisk – men som meget andet, der involverer computere, kan det også blive forvirrende. Jeg har tidligere været lidt inde på udfordringerne ved at finde rundt i selve musikken på de forskellige streaming-services, men i dag skal det handle om at få dine beatz  – og anden digital lyd – ud af højttalerne derhjemme.

I de sidste par uger har jeg haft en Hall 2x8W fra Hall Audio på besøg, og jeg har fokuseret min afprøvning på dens brugsmæssige praktiskhed. 

Hall Audio 2X8W – en brugertest

Derfor vil jeg springe let henover dér hvor jeg fortæller, at den lyder fint og uden besvær driver mine lidt oversized Avance Omega 39-højttalere, og gå direkte til hvordan brugeroplevelsen er. 

Teknisk set er det selvfølgelig en forstærker, men Hall beskriver den som “en løsning, der gør dine højttalere trådløse”, og det, man pakker ud af æsken, ligner da heller ikke, hvad de fleste forstår ved en forstærker. Den er på størrelse med en bakke skinkesalat, og der er kun én “knap”, samt et par stik og kombinerede bananstik- og kabel-terminaler.

Den “trådløse løsning” består i, at 2x8W kører på bluetooth. Jeg tilstår, at mine forventninger ikke var skyhøje – der er bare næsten altid et eller andet med parring og netværksforbindelser og den slags. Det var en glædelig overraskelse, at jeg ikke havde behøvet at bekymre mig. Mindre end 5 minutter efter jeg gik til angreb på pakken, kom musikken fra min Android-telefon ud af højttalerne. 

hallaudio-biz-end

“Knappen” på boksen viste sig at være til at skifte mellem bluetooth og den indbyggede line-in-indgang (et 3,5mm stik, som til et par hovedtelefoner) – al styring af lyden foregår med andre ord fra den enhed, der sender lyden. Du skruer op og ned på den, og vil du fifle med lydkvaliteten, skal du installere en equalizer-app på din telefon, tablet eller laptop. Der er altså ingen grund til, at den lille boks står fremme, og dermed understreges oplevelsen af, at man har et par trådløse højttalere sluttet direkte til sin telefon.

Men jeg skrev jo “og anden digital lyd” lige før, og det var også en af de ting, jeg var interesseret i at teste: Jeg streamer tit video på min laptop – så hvordan nu med at skifte lydkilde? Igen blev jeg en smule forbløffet; det foregår fuldstændig smertefrit. 2X8W skifter automatisk. 

Det vil sige, hvis jeg hører musik fra telefonen og starter en video på computeren, så fortsætter musikken naturligvis bare – men hvis jeg pauser musikken og starter videoen, så tager videolyden over af sig selv. Ikke noget med at skifte manuelt eller åbne bluetooth. Det er virkelig praktisk. 

Der er selvfølgelig et par småting. Den mest grelle er nok, at man ikke kan se, om den ensomme “switch” er stillet på bluetooth eller line-in. Hvis der af en eller anden grund ikke kommer lyd ud, kan dét blive et irritationsmoment. Hall har også valgt at sætte switch’en på samme side som kablerne – det er der ikke nogen grund til, set med bruger-øjne, og det kan godt gøre det lidt sværere at at betjene den; ganske vist har boksen ikke nogen decideret for- og bagside, men hvis den står på en hylde, vil kablerne, og dermed også switchen, typisk vende ind mod væggen. Så er der systemets bip-signaler – hvis man er nogenlunde savvy, kan man nok regne ud, hvad de betyder, men det ville ikke gøre noget, hvis de var nævnt i den i øvrigt korte og præcise manual, á la “når du hører et bip, betyder det at der er forbindelse” osv.

Jeg synes heller ikke det ville gøre noget, hvis Hall udvalgte en equalizer-app at anbefale – de nævner muligheden på deres website, men for almindelige dødelige er det jo en jungle. Måske har man ikke lyst til at lægge navn til noget – men det ville klart være en værdiforøgelse som bruger.

– og så er der selvfølgelig den kæmpe strømforsyning med sit kæmpe, runde stik. Strømforsyningen er faktisk lige så stor som selve boksen. Dette er uden tvivl en standard-vare, man har valgt for at holde prisen nede i respektable 749,- kroner, men et mindre stik ville alligevel være rart.

Bottom line: Hall 2X8W er rigtig brugervenlig. Den gør præcis hvad den skal: Gør dine højttalere trådløse – og det er totalt praktisk, at den så nemt modtager lyd fra flere kilder. Hvis du bare gerne vil have din telefon- eller computer-musik, din Netflix-lyd m.m. ud af højttalerne uden så meget bøvl, så er du godt klædt på med denne lille enhed.